Steve De Veirman

Sinds september 2011 staat Steve De Veirman aan het muzikale roer van dit koor.

Steve De Veirman

(°15 01 1975)

Steve De Veirman startte zijn muzikale studies in 1982 op de Muziekacademie Emiel Hullebroeck te Gentbrugge. Daarna volgde hij hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij combineerde instrumentale opleiding in piano, cello, barokfluiten en zang met theoretische en pedagogische vaardigheden. Om zich in de koor directie te bekwamen volgde les bij Florian Heyerick, Rudy Tas, Johan Van Bouwelen en Erik Van Nevel. Op dit moment specialiseert hij zich verder bij dirigent en componist Kurt Bikkembergs. Ook werd zijn koorervaring verrijkt door het meezingen in projecten van verschillende professionele koren en ensembles zoals Ex Tempore, Collegium Brugense, Capella di Voce, Goeyvaerts Con sort, Musa Horti en Psallentes.

Hij dirigeerde het kinderkoor Papageno en het St.-Camilluskoor en stond drie jaar lang aan het muzikale roer van het Arenberg Kamerorkest te Leuven en de Gentse Schola Cantorum. Vijf jaar lang begeesterde hij ook het Volwassenenkoor Vokamando. Hij is vandaag nog steeds dirigent van het door hem zelf opgerichte Jeugdorkest Forza Muzica, het Kamerkoor Furiant, het Kinderkoor Furiakanti en het Jeugdkoor Furiosa.

Reeds 22 jaar dirigeert Steve zijn groepen jaarlijks doorheen een 20tal concerten, met als hoogtepunten Requiem, Magnificat en Gloria van John Rutter, een concertcyclus met de ‘Carmina Burana’ van Carl Orff met 400 uitvoerders, sfeervolle passieconcerten met koorwerk en poëzie en divers klassiek en romantisch symfonisch orkestrepertoire. Ook de zes uitvoeringen van de musical ‘Fame’ met de Jeugdmuziekschool te Lochristi, de 5 uitvoeringen van ‘The King & I’ samen met toneelgroep TROS uit Overijse en dit jaar de sfeervolle live versie van ‘Amadeus’ met theater de WaanZin in de Minard te Gent waren gesmaakte voorbeelden van zijn veelzijdige creativiteit.

– 2000 Eerste prijs Europees Muziekfestival voor de jeugd met Furiant

– 2006 2dePrijs ‘Lieven Duvosel’ voor Kamerkoor Furiant

– 2004 Klassering in uitmuntendheid tijdens de provinciale koortornooien (Furiant)

– Kamerkoor Furiant Laureaat Koor van het Jaar 2006

– Jongerenkoor Furiakanti Laureaat Koor van het Jaar 2008 en winnaar van de KLARA CANVAS publieksprijs ‘Klara in het paleis’

Sinds 2003 is hij voorzitter en artistieke leider van de vzw Arte Musicale, een vereniging in Gent die jonge musici wil steunen, stimuleren en begeleiden door het organiseren van concerten en artistieke projecten.